Hlavní obsah

Všechno je špatně? Neslyšící žena se obula do kritiků matek

– Austin
Novinky, zkr

Každý to určitě někdy zažil - ať udělá, co udělá, vždycky je to špatně. Pokaždé se najde někdo, kdo jeho jednání odsoudí. Proti tomu se rozhodla bojovat dvojnásobná matka z Texasu Michelle Lanová, která je hluchá a která má s podobnými kritikami své zkušenosti. Přesto, že nemluví, natočila brilantní videoklip s jednoduchým poselstvím: Dělejte věci tak, jak je to nejlepší pro vás, uvedla agentura Reuters.

Dělejte věci tak, jak to vyhovuje vám Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Neslyšící žena z texaského Austinu natočila video s názvem Odporný rozsudek společnosti ve vaně u své kamarádky. Znakovou řečí tam popisuje to, s čím se běžně v životě matky setkávají. „Dívka otěhotní, než jí je pětadvacet. Je příliš mladá na to být matkou. Dívka otěhotní po třicítce. Je příliš stará,“ vehementně znakuje Lanová.

Všímá si ale i toho, jak společnost odsuzuje rozhodnutí žen ohledně rozvodů, adopce nebo sociálních dávek. „Dívka dostává sociální dávky. Životem na podpoře nám bere naše peníze. Dívka dostane práci. Jak může vydržet být celý den pryč od svého dítěte? Z dívky se stane žena v domácnosti. Pravděpodobně celý den nic nedělá, jen se kouká na televizi.“

Lanová je aktivní vloggerkou (video bloggerkou, pozn. red.) na sociálních sítích. „Jsem unavená z toho posuzování a značkování,“ uvedla. Sama s tím má bohaté zkušenosti. Lidé jí vyčítali, že si neměla pořizovat děti, protože po ní mohly zdědit hluchotu.

Se svým posledním dílem se evidentně trefila do černého. Její videoklip už vidělo přes 11 miliónů lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám