Hlavní obsah

Veterináři jako zázrakem vyléčili prostřelenou kobru

Novinky, pal

Když živého tvora prostřelí šíp skrznaskrz, většinou jsou jeho životní vyhlídky poněkud chmurné. U kobry, kterou někdo postřelil, tomu ale bylo jinak. Indickým veterinářům se povedlo nemožné a hada zachránili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šíp, který museli veterináři vyndat, probodl tělo hada a poškodil mu plíce. Video: Reuters

 
Článek

Kobra probodnutá šípem se zázračně uzdravila poté, co byla v pátek 12. července ošetřena veterináři ve státě Uríša na východním pobřeží Indie.

Hada postřelili lidé z města Puri. Poté však zavolali do veterinárního střediska v Bhuvanéšvaru, odkud přijeli veterináři a hada ošetřili.

Šíp poškodil plíce, ale nepřerušil míchu

Šíp, který museli veterináři vyndat, probodl tělo hada a poškodil mu plíce. Mícha však poškozena nebyla, had je tak v současné chvíli ve stabilním stavu.

Kobra indická je přibližně dva metry velký had, přezdívá se mu „brejlovec“, protože má na svrchní straně krku kresbu, která při jeho roztažení, cítí-li se had ohrožen, připomíná brýle.

Vyskytuje se zejména v lesích, ale také na travnatých plochách a v blízkosti vesnic. V Himálaji vystupuje kobra indická až do výšek okolo 4000 metrů nad mořem. Obývá většinu území Indie, Pákistánu, dále je možné se s ní setkat na území Srí Lanky, Bangladéše, Nepálu a Bhútánu. V Indii se jedná o chráněný druh v rámci zákona o ochraně volně žijících živočichů 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám