Hlavní obsah

Na kost zmrzlou kočku veterináři zachránili fénem

Novinky, nčs

Jako sněhová koule vypadala promrzlá kočka Fluffy, když ji našli pod hromadou sněhu v americkém městě Kalispell ve státě Montana. Fluffy objevili minulý čtvrtek, tedy v době, kdy ve městě panovaly celodenní mrazy. Naštěstí se dostala do péče veterinářů, kteří kočku na pomezí života a smrti zachránili fénem, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Kočka Fluffy byla zmrzlá na kost

Článek

Nevlídné počasí je pro venku žijící zvířata komplikací, obzvláště pokud jejich tělo kompletně obalí sníh a led. Přesně to se stalo Fluffy při celodenních mrazech v Kalispellu.

Na veterinární kliniku se kočka dostala na poslední chvíli. Její tělesná teplota dosahovala pouhých 32 stupňů, přičemž běžná teplota koček je o šest stupňů vyšší.

Foto: Profimedia.cz

Fénování podchlazenou kočku nakonec zahřálo

Pomohl fén

Veterináři nejdřív použili teplou vodu a deky, aby kočku zahřáli, ale i pod dvou hodinách zůstávala Fluffy silně podchlazená a její stav se nelepšil.

K zahřívání promrzlého těla nakonec posloužil obyčejný fén a Fluffy se pomalu začala probouzet k životu. Po kompletním zahřátí, které zabralo dalších několik hodin, se kočka mohla vrátit k majitelům. Zdá se, že si z mrazivého zážitku neodnese trvalejší následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám