Hlavní obsah

Velkého krokodýla zahnal dvěma údery pánví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvaceti lety koupil Australan Kai Hansen za cenu domku na předměstí ostrov na řece Adelaide. Od té doby tam žije se dvěma psy, krokodýlem a provozuje na řece malou restauraci s autentickým ubytováním. A právě video s krokodýlem, kterého Hansen dvakrát praští pánví, se nyní šíří po internetu.

BEZ KOMENTÁŘE: Australan zahnal krokodýla pánvičkouVideo: Shane Chambers via Storyful, AP

 
Článek

Hansen, kterému se v oblasti neřekne jinak než „King Kai”, je svérázný chlapík. Sice mu chybí pár zubů, ale to mu rozhodně nebrání v širokém úsměvu. Zájemcům nabízí ubytování na říčním ostrůvku nedaleko přístavního města Darwin.

Když tento týden chtěli hosté vyrazit z „hotýlku” zpátky k řece, stál v cestě Casey, tedy tři a půl metru dlouhý krokodýl, kterého Hansen považuje za svého mazlíčka.

A protože King Kai si s věcmi hlavu příliš neláme, sešel ke krokodýlovi s pánví v ruce. Plaz se po něm sice zkusil ohnat, ale dostalo se mu dvou úderů pánví po tlamě. Navzdory své mohutnosti tak poslušně zařadil zpátečku a utekl do řeky.

Český lovec krokodýlů: Musíte na něj skočit a zalehnout ho

Muži

Hansen po incidentu vypadal, skoro jako by podobné kousky dělal s denní pravidelností a věnoval překvapeným hostům několik širokých úsměvů do kamery. Video později zveřejnila agentura AP.

Samotářství mu vyhovuje

„Nelámu si hlavu s věcmi, které nemůžu změnit,” říkal Hansen už v roce 2017 novinářům, kteří ho na ostrově navštívili. Samotářství mu vyhovuje, k řece utekl před městským stylem životem.

Poslední kapkou prý bylo, když před jeho bývalým domem změnili kruhový objezd a postavili křižovatku se semafory.

„Budu tady žít tak dlouho, dokud to půjde,” říká sedmdesátiletý Australan, který se do země přistěhoval v mládí z Dánska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám