Hlavní obsah

Veganská farma nabízí na internetu psí maso

Vegani ze společnosti Elwood’s Organic Dog Meat založili „farmu“, která s nadsázkou nabízí psí maso. Chtějí tím upozornit na pokrytectví lidí, kteří jedí maso, ačkoliv určité druhy masa z etických důvodů jíst odmítají. Podle veganů není rozdíl mezi prasaty, kuřaty, skotem a psy nebo koňmi.

Foto: Profimedia.cz

Farma nabízející psí maso je pokusem veganů, jak ostatní odradit od konzumace masa jako takového. Ilustrační foto.

Článek

Elwoodova biofarma na psí maso je veganský projekt, který má ve skutečnosti zázemí jen na internetu. Aktivisté se tím snaží poukázat na pokrytectví, kterého se podle nich dopouštějí všichni, kteří si při jedení masa vybírají jen určité, společensky běžně konzumované druhy.

Farma kopíruje oblíbené slogany biofarem s běžně chovanými hospodářskými zvířaty. „Nabízíme maso ze psů z volného výběhu, organické, čerstvé a nikdy nemražené,“ píšou autoři stránek. Psi prý nikdy nebyli dopováni antibiotiky a byli humánně poraženi.

Závodní jídelna Volkswagenu ve Wolfsburgu končí s masem

Evropa

Stránky mají dvě varianty, dokážou se překlopit na stejnojmennou farmu, která ovšem nabízí vepřové maso. „Je to tak lepší?“ pokládají řečnickou otázku vegani. „Pokud ano, proč ve vás vzbuzuje jiné pocity pomyšlení na zabíjení psů a prasat, zvířat chytřejších, než jsou psi?“

Vegani se na drastických přirovnáních snaží čtenáře přesvědčit, že je pokrytecké milovat jeden druh zvířat a odmítat jeho zabíjení a zároveň být ochoten platit za maso ze zvířat jiných. Zvláště ve chvíli, kdy se nabízí řada jiných alternativ, jak se stravovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám