Hlavní obsah

Vědci natočili v hlubinách bizarně vypadající medúzu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu zvláštně vypadající medúzu natočili vědci v oblasti okolo Mariánského příkopu. Tvora, jehož zatím nedokázali identifikovat, našla kamera robotické ponorky v hloubce asi 3700 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vědci natočili zvláštní medúzu připomínající pavoukaVideo: Reuters

 
Článek

Vědci se domnívají, že se jedná o tvora z rodu Crossota, přesný druh ale zatím zůstává záhadou.

Podle výzkumníků se nejspíš jedná o predátora, který své oběti přepadá. Usuzují tak podle jeho pohybu v první části videa, kdy volně plul a jeho chapadla ani zvon se nehýbala.

Medúzu natočili vědci při jedné z plaveb výzkumné lodi Okeanos Explorer Národního úřadu pro oceány a atmosféru. Jako mnoho tvorů z hlubin vypadá i tento jako z říše fantazie a nejinak tomu bylo před dvěma měsíci, kdy při jiné výpravě stejné lodi natočili u Havajských ostrovů nový druh chobotnice připomínající kresleného ducha jménem Casper. [celá zpráva]

Nový druh chobotnice vypadá jako kreslený duch CasperVideo: NOAA Office of Ocean Exploration and Research

Záběry medúzy byly pořízeny během jedné z celkem tří plánovaných plaveb lodi Okeanos Explorer, která má aktuálně za cíl prozkoumat doposud nepříliš probádané vody v okolí Mariánského příkopu.

Reklama

Výběr článků

Načítám