Hlavní obsah

Ve Vegas otevřeli vakcinační kliniku ve striptýzovém klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA pomalu klesá rychlost očkování proti covidu-19 společně s tím, jak jsou vakcinováni zájemci, a zbývají lidé, kteří s očkováním váhají. Úřady se proto snaží přijít s různými pobídkami, které mají obyvatele k očkování přimět. V zářivém městě kasin to zkouší typicky lasvegaským způsobem. Jednu očkovací kliniku zřídili ve striptýzovém klubu.

Foto: Profimedia.cz

Striptérka JoJo Hamnerová se nechala očkovat rovněž.

Článek

Každý pátek se na několik hodin přemění známý striptýzový klub Hustler Club z řetězce Larryho Flynta na očkovací středisko. V době uvadajícího zájmu o očkování je to podle některých zdravotníků cesta, jak přilákat další lidi.

„Tohle je jen další způsob, jak se dostat k populaci,“ uvedla JoAnn Rupiperová, vrchní sestra, která nad klinikou ve strip clubu dohlíží. „Myslím, že by to mohlo přilákat nějaké lidi, kteří mají rádi novoty,“ dodala s úsměvem.

V klubu již bylo naočkováno několik set lidí, včetně personálu. Nechyběla ani tanečnice JoJo Hamnerová, které se nechala naočkovat v kostýmu francouzské služky.

Foto: Profimedia.cz

Fronta před striptýzovým barem nestojí na večerní vystoupení, ale na očkování.

Pak stejně jako ostatní čekala čtvrt hodiny, zda se u ní neprojeví nežádoucí vedlejší účinky. Na rozdíl od jiných očkovacích center tady lidé sedí ve fialových boxech před prázdným pódiem a striptýzovými tyčemi. „Je to asi nejvíc lasvegaská věc, jakou jsem za poslední dobu viděla,“ popsala se smíchem tanečnice neobvyklé očkovací místo.

Dobrý nápad, pochvalují si místní

I ostatní lidé si nápad pochvalují. „Byl jsem tady mnoho... byl jsem tady párkrát. Možná desetkrát,“ smál se Roberto Montti.

Poprvé dorazil sedmdesátník Michael Myers, který prý jinak s očkováním váhal. Striptýzový klub ho přesvědčil, jen ho zklamalo, že tanečnice nevystupovaly přímo při očkování. „Ale aspoň jsem si to tu mohl prohlédnout,“ uvedl Myers, který na očkování přišel s manželkou.

Foto: Profimedia.cz

Striptýzový klub očkování podporuje. I díky němu se brzy bude moci vrátit k normálu.

Alespoň první dávku vakcíny dostalo ve státě Nevada, kde Las Vegas leží, přes 46 procent obyvatel starších 12 let. Minulý týden však úřady oznámily strmý propad v poptávce po očkování, což by mohlo vyústit k tomu, že Nevada nebude schopna splnit cíl alespoň 75 procent proočkovaného obyvatelstva.

Za očkování krávu. Loterie přilákala k vakcinaci tisíce thajských venkovanů

Koktejl

S podobnými propady se potýkají všude, kde už zvládli naočkovat ty, kdo se chtěli naočkovat za každou cenu. Zbývající obyvatele je mnohem těžší přesvědčit, častým přesvědčovacím nástrojem je loterie pro očkované, kde mohou lidé vyhrát peníze nebo třeba jako v případě thajského venkova krávu.

Reklama

Výběr článků

Načítám