Hlavní obsah

Za očkování krávu. Loterie přilákala k vakcinaci tisíce thajských venkovanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okres na severu Thajska se rozhodl podpořit zájem o očkování proti covidu-19 příslibem, že od příštího měsíce až do konce roku každý týden někdo z očkovaných vyhraje živou krávu. Lidé kampaň nadšeně přivítali a místo po stovkách se nyní k očkování registrují po tisících, řekl agentuře Reuters šéf okresu Búnle Tchamtcharanurak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Počty přihlášených na očkování se za několik málo dní zvedly ze stovek na tisíce,“ uvedl Tchamtcharanurak, hlavní představitel okresu Me Čem v provincii Čchíengmaj. „Vesničané milují krávy. Ty můžou být směněny za peníze,“ vysvětlil.

Okres slíbil, že vylosovaný šťastlivec dostane mladou krávu v hodnotě 10 tisíc bátů (přibližně 6660 Kč). Očkovací kampaň odstartuje v souladu s vládním plánem 7. července. Z celkových asi 43 tisíc obyvatel okresu se jich do pořadníku zapsaly přibližně čtyři tisíce. Jde o osoby v prioritních skupinách, tedy starší 60 let nebo se zdravotními potížemi.

Thajsko má rekord nákaz, epicentrem jsou věznice

Koronavirus

Také další thajské provincie přišly s kreativními nápady, jak očkování podpořit. Jako odměnu nabízejí například zlaté náhrdelníky, slevové kupony nebo přímo peníze.

V šestašedesátimilionovém Thajsku dostalo první dávku nejméně 1,64 milionu lidí. Na očkování se zatím zaregistrovalo přes sedm milionů osob. Země se potýká zatím s největším náporem koronavirových infekcí a většinu z celkových 119 585 případů infekce a 703 úmrtí souvisejících s covidem-19 zaregistrovala za poslední dva měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám