Hlavní obsah

Ve 104 letech zvládla covid překonat hned dvakrát, dočkala se ovací

Srdečného potlesku od nemocničního personálu se dočkala Kolumbijka Carmen Hernanedezová. Ve svých 104 letech dokázala podruhé porazit covid-19 a nemocnici opustila v dobrém zdravotním stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 104letá Kolumbijka překonala covid, už podruhéVideo: SAN RAFAEL DE TUNJA UNIVERSITY HOSPITAL, Reuters

 
Článek

Posledních 25 let žije Carmen v pečovatelském domě v kolumbijském San Jose. Tam se také loni v červnu poprvé nakazila nemocí covid-19. I přes svůj pokročilý věk nebyla převezena do nemocnice a s lehkým průběhem si dokázala poradit.

Letos v únoru dostala první dávku vakcíny Sinovac, na počátku března se ale bohužel nakazila koronavirem podruhé. Tentokrát si nemoc už vyžádala převoz do nemocnice, kde byla seniorka hospitalizována po 21 dní.

106letá Britka se zotavila z covidu-19. Personál nemocnice aplaudoval

Koktejl

„Naši lékaři klasifikují případ jako reinfekci. Naštěstí se zvládla zotavit pozoruhodně dobře. Byla to solidní práce našeho vědeckého a plicního týmu,“ uvedl ředitel univerzitní nemocnice San Rafael de Tunja Yamit Noe Hurtado.

Vřelého přivítání se dočkala Carmen i v pečovatelském domově. „Díky Bohu, že to zvládla i podruhé. Je ve vynikající fyzické kondici,“ uvedla její pečovatelka Gina Gomezová. Kdy dostane seniorka druhou dávku očkování, není jasné. Očkována měla být 8. března, to však s ohledem na nemoc nebylo možné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám