Hlavní obsah

106letá Britka se zotavila z covidu-19. Personál nemocnice aplaudoval

Novinky, tcs

Přežila obě světové války a mezi nimi španělskou chřipku. Nyní 106letá Connie Titchenová vyhrála boj s koronavirem a v úterý byla po třech týdnech propuštěna z nemocnice. Dočkala se přitom aplausu od personálu, který ji ošetřoval. Connie je považována za nejstarší Britku, která přežila onemocnění covid-19.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 106letá Britka opustila nemocnici za potlesku personáluVideo: Reuters

 
Článek

Connie Titchenová z Birminghamu byla do nemocnice přijata se zápalem plic v druhé polovině března. Testy u ní následně potvrdily koronavirus. Jak uvedla BBC, která o vitální prababičce informovala, Titchenová je považována za dosud nejstaršího člověka na ostrovech, kterému se podařilo onemocnění covid-19 zdolat.

„Cítím se velmi šťastná,“ uvedla Titchenová s tím, že se už nemůže dočkat, až znovu uvidí svou rodinu.

Vnučka Alex Jonesová uvedla, že tajemství dlouhověkosti její babičky spočívá v tom, že byla celý život velice aktivní.

Zažili španělskou chřipku i koronavirus. Ital přežil, Britka už ne

Koronavirus

„Milovala tanec, jezdila na kole a hrála golf,“ uvedla Jonesová. „Taky si celý život vařila. I když milovala i McDonald. Ještě jsem jí neřekla, že teď mají zavřeno,“ dodala. Nezapomněla rovněž vyjádřit vděk všem zaměstnancům nemocnice, kteří se o ženu starali.

„Byli jsme opravdu potěšeni, když její testy byly negativní. Je skvělé vidět naše pacienty opouštět nemocnici poté, co virus porazili,“ uvedla zdravotní sestra Kelly Smithová, která se o Titchenovou starala. Patřila mezi další zdravotníky, kteří při cestě z nemocnice vyprovodili vitální stařenku potleskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám