Hlavní obsah

Varšava zahalila prsa mořské panny kvůli Miss World

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Silně katolické Polsko opět projevilo své konzervativní názory, když kvůli propagaci Miss World zahalilo prsa mořské panny - symbolu města. Zatímco panna zde leží léta a nikoho nepobuřuje, pro svět by dle představitelů našeho severního souseda mohl být billboard s odhalenými ňadry příliš nemravný.

Článek

"Nejprve se autor plakátu rozhodl, že jedno prso zahalí a druhé nikoli. Ale ta kombinace byla příliš erotická," tvrdí Tadeusz Deszkiewicz, ředitel Varšavského úřadu propagace.

Billboard tedy musel být předělán a panně byla dodána šerpa zakrývající odhalené ňadro. Mořská panna, hlavní postava legendy o vzniku Varšavy, má v metropoli celkem dvě sochy. Ony stejně jako ta na městském erbu představují dívku od pasu nahoru nahou. Na plakátech by ale takto údajně pobuřovala. Miss World se v polském hlavním městě uskuteční 30. září.

Reklama

Související témata:

Související články

Letošní finále Miss World bude v Polsku

Letošní finále mezinárodní soutěže krasavic Miss World bude v Polsku. Oznámila to ve středu pořadatelská organizace v Londýně, neuvedla však přesný termín....

Výběr článků

Načítám