Hlavní obsah

Letošní finále Miss World bude v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN/VARŠAVA

Letošní finále mezinárodní soutěže krasavic Miss World bude v Polsku. Oznámila to ve středu pořadatelská organizace v Londýně, neuvedla však přesný termín. Podle polských organizátorů by se klání mělo uskutečnit zřejmě v září.

Článek

"S ohledem na klimatické podmínky bude pravděpodobně termín letošní soutěže v září," uvedl Witold Asminowicz z kanceláře organizující Miss Polonia. Největší šance na zorganizování finále Miss World má podle něj Varšava.

Finalistky uvidí krásy Polska

Nejkrásnější dívky 120 zemí světa by v polské metropoli měly strávit zhruba měsíc. Kromě příprav na finále soutěže na ně čeká rovněž výlet po Polsku. "Ukážeme jim nejkrásnější města," sliboval Asminowicz.

Miss World, která se v posledních letech koná mimo vyspělé západní státy, vyvolává občas značné kontroverze. V roce 2002 se stala záminkou k násilí v Nigérii a musela být přesunuta do Londýna, kde ale proti ní protesty pokračovaly, i když nenásilné.

Proti soutěži protestoval i londýnský starosta, který řekl, že není v jeho městě vítána. Loni a předloni se konala v Číně bez větších incidentů.

Polsko je podle pořadatelů mimořádně vhodné

Finále soutěže se podle pořadatelů přenáší asi do 200 zemí. Pořadatelé dnes uvedli, že Polsko je mimořádně vhodné jako místo konání Miss World, mimo jiné proto, že prý vysoce respektuje rodinné hodnoty. Pořadatelé pro organizování soutěže údajně získali souhlas polského ministerského předsedy Kazimierze Marcinkiewicze.

Panující Miss World je Islanďanka Unnur Birna Vilhjalmsdottirová. Je policistkou a současně studuje antropologii a práva. Také Polsko již má na svém kontě jeden titul. V roce 1989 byla v Hongkongu vyhlášena nejkrásnější dívkou světa tehdy čtyřiadvacetiletá Aneta Kreglická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám