Hlavní obsah

V obřím vejci se skrývalo další vajíčko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Pracovníci pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit před pár dny zaregistrovali největší slepičí vejce o extrémní hmotnosti 210 gramů. Tím však překvapení nekončilo. Při vyfukování vejce v něm zaměstnanci ve čtvrtek nalezli další, menší vajíčko.

Foto: Jiří Velký

Práce strážníků zahrnuje nejrůznější aktivity nezbytné pro bezproblémový chod Bílovce.

Článek

Certifikát o vytvoření rekordu v největším slepičím vejci získala chovatelka Věra Oušková se Stunkovic nad Volyňkou. Jedna ze sedmnácti jejích slepic snesla rekordní vejce letos 2. ledna. Je vysoké 8,9 centimetru a má obvod 21 centimetr.

13. ledna bylo vejce zařazeno do expozice Muzea rekordů a kuriozit. Tehdy však ještě nikdo netušil, co se skrývá uvnitř.

Pracovníci Muzea totiž vejce nevyfoukli, hrozilo totiž poškození jeho skořápky. Místo toho jej nechali vyschnout. Ve středu však z obavy před možným zápachem přeci jen k vyfouknutí vejce přistoupili.

Nejprve vyšel ven bílek se žloutkem a poté vejce prasklo. Uvnitř se totiž skrývalo běžné vejce. To už vážilo obvyklých sedmdesát gramů.

Reklama

Související témata:

Související články

Unikátní řetízek je vyrobený ze dřeva

Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově vystavuje velmi vzácný řetízek na krk, který je od běžného šperku na první pohled k nerozeznání. Přitom byl vyroben...

Výběr článků

Načítám