Hlavní obsah

V Barmě se narodil vzácný bílý slon

Již dva týdny jsou malému samečkovi slona, který se narodil v lesích na východě Barmy. Za normálních okolností by mládě ve stádu slonů určených k práci v lese nevyvolalo žádný rozruch. Jde ale o poměrně vzácného bílého slona, jenž je v jihovýchodní Asii symbolem štěstí, čistoty či prosperity.

BEZ KOMENTÁŘE: V Barmě se narodilo vzácné bílé slůněVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Slůně se narodilo 23. července a při porodu vážilo 82 kilogramů. Matka slůněte byla součástí stáda slonů určených k těžbě v lese. Díky zabarvení slůněte je ale matka i s mládětem pod dohledem ministerstva ochrany životního prostředí.

Pečovatel o slony U Pho Tartee je skutečností, že se v jeho stádě narodilo bílé mládě, nadšen. „Věřím, že slon je výjimečné stvoření. Jsme šťastní, že se narodil právě v našem táboře,“ uvedl Tartee.

Slon v Indii zabil ženu. Pak přišel na pohřeb a pošlapal její ostatky

Koktejl

Bílí sloni požívají v jihovýchodní Asii mimořádné úcty. Co se týče zabarvení, nemusí jít čistě jen o albíny a jejich kůže není jen ryze bílá, ale má spíš světle hnědý až narůžovělý nádech.

Podle legendy se den před narozením Buddhy jeho matce zdálo právě o bílém slonovi. V zemích, kde buddhismus zakořenil, je tak tento slon považován za symbol čistoty, svátosti či také štěstí a prosperity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám