Hlavní obsah

Slon v Indii zabil ženu. Pak přišel na pohřeb a pošlapal její ostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzná událost se v posledních dnech odehrála v indickém státě Urísa. Divoký slon tam usmrtil sedmdesátiletou ženu, aby se poté objevil i na jejím pohřbu a pošlapal její ostatky. Obřad byl obnoven až poté, co zvíře pohřeb opustilo, píše deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Usmrcenou ženou byla sedmdesátiletá Maya Murmuová, která ve čtvrtek nabírala vodu ze studny ve vesnici Raipal v indickém okrese Mayurbhanj, když se u ní rázem objevil divoký slon a ženu pošlapal.

Murmuová byla následně převezena do nemocnice, kde zraněním podlehla.

Už tak velmi zarmoucení rodinní příslušníci však museli být posléze svědky ještě hrůznější události. Agresivní slon, který podle indických úřadů zabloudil z téměř 200 kilometrů vzdálené rezervace Dalma Wildlife Sanctuary, totiž později navštívil i pohřeb.

Zvíře podle deníku vyzdvihlo ostatky ženy z pohřební stanice (dřevěné těleso určené v některých kulturách ke spalování těla jako součást pohřebního obřadu) a opět již mrtvou ženu pošlapalo.

The Independent píše, že obřad mohl být obnoven až ve chvíli, kdy slon pohřeb opustil. Dle britského deníku není zřejmé, zda byl během incidentu někdo zraněn.

Slon s kly až na zem v 60 letech uhynul

Koktejl

Střety mezi slony a lidmi jsou ve státě Urísa stále běžnější. Lidský zásah v oblasti průmyslu se totiž ve státě bohatém na nerostné suroviny rozšířil i do přirozeného prostředí slonů, čímž se šance na setkání mezi slony a vesničany zvýšila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám