Hlavní obsah

V Atlantě se setkali čtyřnozí cosplayeři

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Atlantě se uskuteční Dragon Con, jedno z největších setkání cosplayerů, tedy těch, kteří se snaží o co nejvěrnější ztvárnění popkulturních postav pomocí kostýmů. Ale ještě předtím se konala jedna akce, která spojuje hned dvě opravdu silné vášně, totiž pejskařství a právě zmíněný cosplay. Jedná se o Doggy Con, kde se setkávají stovky okostýmovaných domácích mazlíčků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Doggy-Con přitáhl do Atlanty stovky majitelů psů a nadšených diváků.Video: AP

 
Článek

Ani spalující paprsky srpnového slunce nezabránily Megan Nelsonové, aby se v sobotu na svůj první Doggy Con oblékla do umělého kožichu a připodobnila se k postavě Cruelly de Vill známé z příběhu 100+1 dalmatinů.

Mohla tak ladit se svými psy. Přesně o tom totiž Doggy Con je. Jedná se o akci pro psy i jejich chovatele, kdy se domácí mazlíčci oblékají do kostýmů popkulturních postaviček.

Doggy Con přitáhl do Atlanty stovky majitelů psů a nadšených diváků. Psi na sobě měli kostýmy postav z videoher, filmů, komiksů a dalších odvětví popkulturního světa. K vidění tak byl třeba Michelangelo z Želv Ninja, Petr Pan i nepřeberné množství postav ze světa Marvelu. To vše v čtyřnohém a chlupatém podání.

Doggy Con v centru Atlanty ve Woodruffově parku předznamenává jednu z největších a nejznámějších cosplayových událostí – Dragon Con. V Atlantě se již od roku 1987 koná setkání cosplayerů a fanoušků sci-fi a fantasy žánru. Každým rokem tato událost přiláká více než 80 tisíc návštěvníků. Většina z nich je oblečena do detailně propracovaných kostýmů.

Reklama

Výběr článků

Načítám