Hlavní obsah

U porodu je prohodili. Se svými biologickými rodiči se shledali po 28 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro třicet let si musel Číňan Jao Cche počkat, aby potkal své biologické rodiče. V porodnici ho totiž omylem vyměnili. K odhalení chyby, ke které před 28 lety došlo, přitom přispěla až těžká nemoc. Lékaři totiž mladíkovi diagnostikovali rakovinu a zároveň zjistili, že jeho matka pro něj není kompatibilním dárcem k transplantaci.

Foto: Profimedia.cz

V Číně přes 28 lety zaměnili novorozeňata (ilustrační foto).

Článek

Když chtěla žena, kterou Cche celý život považoval za biologickou matku, svému synovi pomoci a darovat mu část jater k transplantaci, zjistili lékaři, že nemají požadovanou shodu, uvádí server LadBible. Čas je přitom komodita, které se mladíkovi tragicky nedostává — lékaři mu totiž předpovídají jen měsíce života.

Muž se proto rozhodl, že podstoupí se svým domnělým otcem test rodičovství. Ten chybu, k níž v nemocnici v Kchaj-fengu tehdy došlo, odhalil. Obě rodiny se nakonec sešly a Cche se setkal se svým protějšek Kuem Wie.

„Jaoově vzdělání jsme hodně obětovali a stal se z něj úspěšný mladý muž,“ uvedla při setkání žena, pro kterou byl mladík 28 let biologickým synem.

„Teď můžeme jen doufat, že se uzdraví,“ vyslovila zbožné přání skutečná matka.

Vysoudili milion

Cche i přes chybu uvedl, že se ve vztahu k jeho nepravým rodičům nic nemění. Přeci jen ho celý život vychovávali.

Rodiny se nicméně rozhodly nemocnici zažalovat za psychickou újmu a dostaly  odškodné ve výši milionu jüanů, tedy asi 3,3 milionu korun. „Kvůli tomuto selhání byl Jao desítky let oddělen od svých biologických rodičů, takže by mu nemocnice měla zaplatit kompenzaci,“ komentoval rozhodnutí soud.

Lesbický pár toužil po dalším dítěti, narodila se jim rovnou paterčata

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám