Hlavní obsah

Lesbický pár toužil po dalším dítěti, narodila se jim rovnou paterčata

Devětatřicetiletá Heather Langleyová a její o čtyři roky mladší partnerka Priscilla Rodriguezová z amerického Texasu už společně vychovávaly tříletou dceru, když se rozhodly pro další miminko. Místo jednoho se však dočkaly rovnou dalších pěti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pravděpodobnost toho, že žena přivede na svět paterčata, je zhruba 1:55 000 000. Přesně to se ale v srpnu loňského roku povedlo Američance, která už se svojí partnerkou vychovává tříletou dceru Sawyer. Ta je z pěti nových sestřiček nadšená.

Podle dostupných informací se jedná ve Spojených státech teprve o druhý případ paterčat, která jsou složena výhradně z děvčat. „Když jsem se dozvěděla zprávu o tom, že čekám paterčata, měla jsem zpočátku strach, že to bude komplikace,” přiznala Langleyová, která žije s partnerkou devět let.

Nikdy nekončící koloběh. Otec sedmi dětí se zlepšováků nebojí

Muži

„Kromě strachu o naše zdraví jsem pochybovala také o tom, jak zvládneme péči o šest dětí. V neposlední řadě byla také fuška vymyslet pět nových jmen. Nakonec jsme vybraly Hadley, Reagan, Zariah, Zylah a Jocelyn,” řekla matka paterčat.

Obavy však po čase vystřídalo nadšení. „Je to v podstatě výhra v loterii,” uvedla žena, která po dětech vždycky toužila.

„Priscilla nejdříve děti moc nechtěla. Jakmile jsme se ale poprvé staly rodiči, hned jsme věděly, že budeme chtít další miminko,” svěřila se Langleyová, která podstoupila umělé oplodnění.

Do školních lavic poprvé usedla jediná česká paterčata

Domácí

Všech pět holčiček se narodilo císařským řezem předčasně ve 28. týdnu těhotenství a první tři měsíce života strávily v nemocnici. Postupně pak putovaly domů. Kompletní rodina se doma sešla poprvé na začátku prosince.

„Bylo to velmi hektické a náročné období, ale neměnily bychom. Naše nejstarší dcera svoje sestry vřele přivítala, má z nich stejnou radost jako my. Teď nás zná skoro každý ve městě, protože paterčata se opravdu moc často na ulici nevidí,” řekla Američanka.

Případ paterčat se objevil také v České republice. V roce 2013 se narodila tehdy třiadvacetileté Alexandře Kiňové. Vloni na podzim všech pět dětí poprvé usedlo do školních lavic v Milovicích na Nymbursku.

Reklama

Výběr článků

Načítám