Hlavní obsah

Turistka v Kanadě zahnala pumu Metallikou

Novinky, pal

Hudba skupiny Metallica je hlasitá a intenzivní. A to natolik, že když zazněla na ostrově Vancouver v Tichém oceánu, uprchla před ní i puma. O neobvyklém setkání informoval server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Pumu zahnala až píseň Don't Tread On Me (Nešlapej po mě) od Metallicy (ilustrační foto).

Článek

Pětačtyřicetiletá Dee Gallantová se 23. července společně se svým psem Murphym vydala na výlet do jižní části malého kanadského města Duncan. Podle svých slov byla jen pár kilometrů od lesa, když se otočila a uvědomila si, že má společnost. Sledovala je puma.

Gallantová pumu nikdy takto zblízka neviděla. Když si uvědomila, že se zvíře přibližuje, začala na šelmu mávat rukama a křičet. Nepomohlo ani staré dobré „kšic!”.

Puma se sice zastavila, ale neutekla, jen vyčkávala na místě. A tak žena sáhla po telefonu a pustila tu nejhlasitější skupinu, kterou ve svém zařízení našla - Metalliku a její píseň Don’t Tread On Me (Nešlapej po mně).

Metallica mě zachránila, věří turistka

V té písni bylo varování i prosba zároveň. Puma se po prvních taktech, kombinaci bubnů a vokálů Jamese Hetfielda, sebrala pryč.

Několikaminutový incident Gallantovou nijak nerozhodil. „Vlastně jsem si říkala, jak to skvělé a vzrušující takhle zblízka vidět pumu,“ řekla.

Přesto turistka po zbytek své cesty držela telefon v ruce a píseň jí v něm hrála ve smyčce. „Myslím si, že mě Metallica v tu chvíli zachránila,“ dodala.

Hetfield jí zavolal

Tím ale příběh Gallantové zdaleka nekončí. Poté, co se o tom, že hudba Metalliky zachránila turistku před pumou, dozvěděl zpěvák James Hetfield, neváhal a ženu kontaktoval.

„Nemohla jsem tomu uvěřit, že je to opravdu on,“ svěřila se Gallantová. A pokoušela se to i ověřit. „Ptala jsem se ho: ‚Jak mám vědět, že jste to opravdu vy?“ „No, můžete mi věřit, nebo se mě na cokoliv zeptat,“ odpověděl pobaveně zpěvák.

Nakonec jí poslal fotku s popiskem: „Abyste se mohla utvrdit, že jsem volal opravdu já.“

„Pořád nemůžu uvěřit, že jsem si volala s Jamesem Hetfieldem. Dokonce si i pamatuje jméno mého psa. Je to skvělý chlap, nohama na zemi, žádný náfuka,“ prohlásila Gallantová.

Píseň Don't Tread On Me pochází z legendárního „černého alba” Metalliky z roku 1991, které kapele přineslo obrovský komerční úspěch. Název písně odkazuje ke sloganu z Gadsdenovy vlajky z americké války za nezávislost, na které je zobrazen hrozící chřestýš, jenž se dostal i na obal alba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám