Hlavní obsah

Bizon nabral na rohy devítiletou dívku, rodiče prchali

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko uvěřitelný případ, který málem skončil tragicky, se odehrál v pondělí v americkém Yellowstonském národním parku. Skupina turistů se příliš přiblížila k jednomu z bizonů, který na ně zaútočil. Rodiče se dali na útěk a nechali za sebou devítiletou dcerku, kterou zvíře nabralo a vymrštilo vzhůru. Video útoku koluje po sociálních sítích, vedení parku celý incident prošetřuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Útok se odehrál v pondělí odpoledne, kdy se poblíž legendárního gejzíru Old Faithful přiblížila k bizonovi skupinka asi padesáti lidí. Někteří z nich, včetně devítileté dívky z floridské Odessy, došli až těsně ke zvířeti. Nahrávku pořídila osmnáctiletá Hailey Daytonová, která pasoucího se bizona natáčela z bezpečné vzdálenosti.

Podle oficiálního vyjádření parku se skupina okolo padesáti turistů pohybovala kolem bizona ve vzdálenosti jednoho až tří metrů po dobu zhruba dvaceti minut, což zřejmě zvíře přimělo zaútočit.

V té době byli v blízkosti téměř tunového bizona tři lidé. Dva dospělí se okamžitě klidili pryč, malá dívka utéct nestihla, bizon ji nabral a vyhodil vysoko do vzduchu. Podle Daytonové byli dva dospělí dívčini rodiče, správa parku to zatím nepotvrdila.

Bizon se naštěstí záhy uklidnil a turisté mohli dívce pomoci. „Byl tam zmatek, dospělí křičeli a děti plakaly,“ uvedla Daytonová pro televizi NBC.

Jste v divočině, připomíná park návštěvníkům

Dívka byla převezena do nedalekého zdravotnického zařízení Old Faithful Clinic. Park neupřesnil rozsah jejích zranění, ještě téhož dne však byla propuštěna do domácího ošetřování. Podle Daytonové je v pořádku.

Správa parku se k incidentu odmítla dále vyjádřit s tím, že celý incident prošetřuje a pečlivě zkoumá video nahrané Hailey Daytonovou. Ta mezitím video smazala ze svého twitterového účtu kvůli krutým a nemístným komentářům. Dál ale po sítích koluje.

Yellowstonský národní park připomněl všem návštěvníkům, že se nacházejí v divočině a měli by dodržovat elementární zásady bezpečnosti. „Držte se nejméně 25 yardů (23 metrů) od všech velkých zvířat, jako jsou bizoni, jeleni, losi či kojoti, a nejméně 100 yardů (91 metrů) od medvědů a vlků,“ varuje park.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám