Hlavní obsah

Tornádo v Řecku rozmetalo sklad olivového oleje

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí se nad řeckým městem Kalamata, vzdáleném zhruba 233 kilometrů jihozápadně od Atén, prohnala bouře. Tornádo, které se při ní vytvořilo, tvrdě zasáhlo továrnu na výrobu olivového oleje a balzamikového octa. Větrný vír zničil jeden ze skladů továrny. Nikdo nebyl zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery natočily, jak tornádo rozmetalo továrnu v ŘeckuVideo: ΚALAMATA PAPADIMITRIOU, AP

 
Článek

Tornádo továrnu zasáhlo krátce po jedné hodině odpoledne. Během chvíle vzduchem poletovaly obrovské kovové panely a úlomky ze střech i stěn. Některé zdemolovaly okolo stojící auta.

V té době pracovalo v továrně zhruba šedesát zaměstnanců. Všichni se však v inkriminovaný okamžik nacházeli v hlavní budově továrny. Nikdo tak nebyl zraněn, sklad olivového oleje však byl podle řeckých médií zničen.

Lucembursko zasáhlo tornádo

Zahraniční

„Náhle jsme slyšeli hlasité zvuky a viděli jsme, jak vítr zvedá předměty vážící šedesát kilo. Nevěděli jsme, co dělat,“ popsal dramatické chvíle majitel továrny pro televizi Alpha TV.

Tornáda bývala v Evropě, na rozdíl například od Severní Ameriky, poměrně vzácná. Ovšem v Řecku jich za loňský rok Národní observatoř v Aténách zaznamenala 107, z čehož tři z nich způsobila značné škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám