Hlavní obsah

Tornádo se prohnalo jen kousek od vyděšené posádky vozu

Novinky, vps

Dramatické chvíle prožívala ve čtvrtek posádka vozu na cestě mezi dvěma obcemi v australském státě Victoria. Jedno z tornád, které ten den zasáhly kromě Victorie i Nový Jižní Wales, totiž jen těsně minulo jejich automobil. Informoval o tom deník The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo se prohnalo jen kousek od vyděšené posádky vozu

 
Článek

Daniel Clarke byl se svým spolujezdcem, který událost natočil na video, na cestě mezi obcemi Mulwala a Barooga, když v tom si na obzoru všiml tornáda. Raději proto zastavil. Vzdušný vír ale po chvíli s oslepujícím zábleskem přetrhl dráty elektrického vedení a začal se blížit směrem k vozu.

Australan tak rychle zařadil zpátečku a po několik desítek metrů dlouhém couvání vůz smykem otočil. Ani to ovšem nezabralo, tornádo totiž vůz jedoucí 80kilometrovou rychlostí dohnalo. Ke štěstí posádky vozu se odhadem 50 metrů široký vír nestočil jejich směrem, ale pokračoval rovně.

„Nikdy jsem neviděl podobnou ukázku síly přírody. Bylo to velmi intenzivní a strašidelné,“ řekl Clarke australskému televiznímu kanálu 7News.

Při čtvrtečním řádění tornád v oblasti hranic států Victoria a Nový Jižní Wales byly poškozeny desítky domů. Minimálně 25 lidí bylo hospitalizováno, převážně s lehkými zraněními. Podle agentury Reuters se rychlost tornád pohybovala mezi 180 a 250 kilometry za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám