Hlavní obsah

Tomáš Krejčíř ve škole občas podváděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec Tomáš Krejčíř, Roman ze seriálu Novy Ordinace v růžové zahradě, u příležitosti začátku školního roku zavzpomínal na doby, kdy on sám byl školou povinným. Přiznal, že oblíbených měl hned několik předmětů, nejraději však měl tělocvik. Svěřil se ale také, že se díky své sestře občas podílel na falšování podpisů.

Článek

"Samozřejmě jako každý kluk jsem měl rád tělocvik, kde jsme se mohli vyblbnout. Super to bylo do čtvrté třídy, kdy jsme ho měli s holkami," přiblížil Krejčíř. Rád měl ale mnoho jiných předmětů, prý to vždy souviselo s učiteli, na které měl celkem štěstí.

"Měl jsem rád biologii, protože jsme na ni měli učitelky, které byly fajn. Miloval jsem češtinu, protože učitelé, kteří ji učili, nám ji dokázali hezky podat. Kupodivu jsem měl docela rád ruštinu, protože nás vždycky učili skvělí mladí nebo nějakým způsobem trhlí pedagogové," vyprávěl.

"Dobré byly i pozemky. Zkoušeli jsme jíst žížaly a když něco ve školní zahradě uzrálo, tak jsme to konzumovali. A pak jsem měl rád dějepis a zeměpis a ani fyzika mi nijak nevadila. Takže jsem měl rád skoro všechno," pokračoval herec. Zároveň uvedl, že naopak nesnášel chemii. "Vůbec jsem nerozuměl těm šestiúhelníkům a názvy jako metyletanol mě děsily," vysvětlil.

Krejčíř se prý na základní škole učil velmi dobře, domů nosil hlavně jedničky a dvojky. Na gymnáziu se pak ale zhoršil a začal dostávat i trojky. "Jednou mi dokonce hrozila čtyřka z fyziky. Profesor mi ale slíbil, že mi dá trojku, když se naučím látku za půl roku. Tak jsem si vzal sešit, otevřel ho a ... to bylo jedinkrát v životě, co jsem brečel kvůli škole," vyprávěl.

"Říkal jsem si - to se nemůžu naučit, a brečel jsem vzteky asi půl hodiny. Pak jsem se naštval a fakt jsem se to naučil. Ze zkoušení jsem dostal jedničku a na vysvědčení pak měl trojku," doplnil Tomáš.

Opilý tatínek

Ve škole se dopustil i častého falšování podpisů rodičů. Jeho starší sestra uměla napodobit otcův podpis a když dostal Tomáš špatnou známku, donutil ji, aby se podepsala.  

"Jednou, když jsem ji zase potřeboval, se naštvala a vyhrožovala, že už mě nebude z těch průšvihů tahat. Já úpěnlivě prosil. Vytrhla mi žákovskou z ruky a vlepila tam obrovský podpis, skoro přes půl strany. Učitelka se pak s podezřením ptala, to podepsal tatínek. A já na to prohlásil neuvěřitelnou věc. Řekl jsem, že byl opilý," popsal Krejčíř.

"Ona se usmála, vrátila mi žákovskou s tím, ať to tam tatínek potvrdí. Tak jsem doma musel s pravdou ven. Táta se zlobil a řekl mi, že tohle si musím vyřešit sám. Učitelce jsem se pokorně přiznal a ona to vzala úplně v pohodě. Já jsem ale netajil jenom známky, když rodičům přišel ze školy dopis o jakémsi mém průšvihu, tak jsem ho rozlepoval nad párou, abych si přečetl, kvůli čemu píšou a mohl si připravit řádnou výmluvu," řekl Krejčíř, který si školu spojuje i s láskami.

"Bylo nás víc a milovali jsme hezkou holku Petru. Bylo to buď v první nebo druhé třídě a ona mi tehdy řekla, že by se mnou chodila, kdybych měl knírek. Dodnes si pamatuju, jak jsem řešil, kde si opatřím nějaký knír," zavzpomínal Krejčíř, otec devítileté dcery. S ní se prý ale neučí, raději to přenechává na manželce.

"Nejsem prchlivý, ale nevím, jestli bych měl dost trpělivosti. Naštěstí Dora je snaživá a učí se dobře, takže nemusím nic řešit. Teď jde do třetí třídy a já se s ní rád vracím do školních let. Chodí do vynikající malé školy. Ale za rok jde do školy Adam, s ním to bude asi složitější," uzavřel Krejčíř.

Reklama

Související články

Adam z Rodinných pout okouzlil sestřičky

Herec Tomáš Krejčíř, který v televizním seriálu Rodinná pouta ztělesňuje postavu Adama Rubeše, v uplynulých dnech ohrozil natáčení dalších dílů. Onemocněl...

Tomáš Krejčíř prožije pestré léto

Herec Tomáš Krejčíř, který v seriálu Rodinná pouta ztělesnil Adama Rubeše, se už těší na dovolenou. K moři se prý pravděpodobně nedostane, ale i tak bude...

Výběr článků

Načítám