Hlavní obsah

Štěňátko zázračně přežilo dvě smrtící injekce, teď jej chtějí tisíce lidí

Novinky, Dagmar Plecháčová
Sulphur

Malé vzrůstem, ale obrovské svou vůlí žít je štěňátko z amerického města Sulphur v Oklahomě, které zázračně přežilo dvě smrtící dávky sedativ a příšerné podmínky v krabici, kde muselo do druhého dne vydržet s utracenými psy. Dříve nechtěné štěně si nyní přejí osvojit tisíce lidí nejen z Oklahomy, ale z celých Spojených států.

Článek

Zvířecí kontrolor Scott Prall starající se o odchyt opuštěných a toulavých psů před dvěma týdny na konci směny našel v útulku šest nebo sedm nových odložených a podvyživených štěňat. Jeho vedoucí mu však řekl, že je útulek přeplněný a psíky musí utratit. Už v tu dobu se ve 12 klecích tísnilo 22 psů.

Prall proto musel úkol splnit a každému mláděti aplikoval dvě smrtelné dávky sedativ, jednu do přední nohy a druhou, která má zajistit rychlou a bezbolestnou smrt, do srdce.

„Každému psovi jsem injekce podal. Všichni jsme se shodli, že jediná dávka je pro ně vzhledem k jejich váze smrtelná,“ sdělil Prall. Všichni psíci byli navíc veterinářem prohlášeni za mrtvé poté, co je důkladně zkontroloval a nespatřil žádné známky života ani tlukot srdce.

Musel se vyšplhat přes všechna těla psů až nahoru

Prall poté všechny umístil do velkého kontejneru, který se měl vyprázdnit až druhý den. Na jejich drobná tělíčka byli navíc po chvíli položeni ještě dva další větší mrtví psi. Poté Prall odešel a ke kontejneru se vrátil až druhý den. Překvapilo ho, že kontejner ještě není vyprázdněný, ale největší šok pro něj čekal ve chvíli, kdy si všiml, že jedno ze štěňat je živé.

„Ten pejsek jen seděl nahoře na tělech jiných psů a díval se na mě,“ sdělil kontrolor, který byl ohromen, že štěně přežilo jak injekce, tak že se dokázalo vyškrábat až nahoru.

Bojovné štěňátko pak vzal okamžitě k veterinářce Amandě Kloskiové, která po jeho ošetření napsala o tomto neuvěřitelném příběhu na webové stránky psů určených k adopci. Okamžitě se zvedla vlna solidarity a zájemců o statečného pejska, který dostal jméno Wallee, jsou tisíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám