Hlavní obsah

Srdce určené k transplantaci zachránili z havarovaného vrtulníku, lékař s ním pak upadl

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pacienti čekající na náhradní srdce potřebují i notnou dávku štěstí, aby se k nim náhradní orgán dostal. Ovšem při pacientovi v nemocnici v Los Angeles museli stát snad všichni svatí. Helikoptéra, která měla na palubě srdce určené k transplantaci, totiž havarovala. Hasičům se podařilo srdce vyprostit a předat lékařům. Doktor, který ho nesl, však zakopl a upadl. Srdce naštěstí zůstalo v pořádku a bylo voperováno pacientovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník převážející srdce k transplantaci havaroval na střeše nemocniceVideo: AP

 
Článek

Nehoda vrtulníku soukromé lékařské společnosti se odehrála krátce po třetí hodině odpolední v pátek ve východním Los Angeles. Pilot nad osmimístným strojem AgustaWestland AW109 ztratil kontrolu jen několik okamžiků předtím, než dosedl na střechu nemocnice.

Trosky havarovaného stroje se rozlétly po okolí, nikoho však nezranily. Ve vrtulníku se nacházeli tři lidé. Pilot vyvázl s lehčími zraněními, dalším dvěma lidem se nic nestalo. Záchranáři následně srdce dostali z vrtulníku pomocí hydraulických nůžek, kterým se v angličtině přezdívá poeticky a příznačně „jaws of life“ (čelisti života).

Tím však trable neskončily. Lékař, který srdce od hasičů dostal, po pár krocích zakopl o jeden z úlomků po nehodě a i s drahocenným orgánem upadl na zem. Srdce naštěstí opět přežilo bez úhony a o několik desítek minut později už ho lékaři úspěšně voperovali do těla pacienta.

Italská policie využila lamborghini, aby včas dopravila ledvinu k transplantaci

Koktejl

Dle vyjádření nemocnice vyvázl bez zranění jak personál, tak kolemjdoucí, na něž po nehodě ze střechy padaly části vrtulníku. Během nehody naštěstí nedošlo k úniku paliva a samotný náraz nijak nepoškodil statiku budovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám