Hlavní obsah

Američan zastřelil mýtickou čupakabru, záhada stále trvá

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lebanon Junction

Nechybělo mnoho a záhada mýtického zvířete zvaného čupakabra mohla být vyřešena. Jenže to by nesměl Američan Mark Cothren z Kentucky nejdřív střílet a teprve poté myslet. Opět se tak nepodařilo chytit podivné zvíře bez srsti živé, a vědci tak mohou zkoumat znovu pouze mrtvolu.

Článek

Mark Cothren z kentuckého Lebanon County informoval o tom, že zastřelil zvíře o velikosti kočky, které se objevilo na jeho pozemku. Střílel poté, co zvíře nedokázal identifikovat. Stvoření mělo dlouhé špičaté uši, dlouhý ocas a bylo zcela lysé. Když Cothrenovi sousedé mrtvé zvíře spatřili, začali okamžitě spekulovat, že jde o mýtickou čupakabru.

"Říkal jsem si, že v tomhle ročním období má každé zvíře srst. Opravdu mi nedávalo smysl, jak může nějaké stvoření přežít zimu bez srsti. Každého to velmi zajímá a telefon se netrhne. Je z toho docela záhada," řekl Cothren pro Wave3.com.

Nejčastěji spatřena v USA

Jméno čupakabra pochází ze španělštiny, kde tento výraz znamená něco jako "vysávač koz". Důvodem byly zprávy podle kterých tento tvor s oblibou zakousává své tesáky do těchto domácích zvířat a saje jejich krev.

Zprávy o spatření tohoto tvora přicházejí nejčastěji z Ameriky. Nejednou však lidé oznámili zahlédnutí čupakabry i v Rusku. Vědci až do posledních let zcela odmítali tvrzení, že by tento tvor mohl existovat a označovali ho za moderní legendu. Několik důkazů z posledních let však jejich domněnky zpochybnilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám