Hlavní obsah

Skupina turistů zachránila lenochoda zapleteného v elektrickém vedení

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na žebříku i se žebříkem. Tak by se dala krátce shrnout záchrana lenochoda v Panamě. Skupina turistů si všimla zvířete zapleteného v elektrickém vedení a neváhala ani chvilku. Hned vyrazila lenochodovi na pomoc, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana Lenochoda v PanaměVideo: AP

 
Článek

Záchranářská akce se odehrála v březnu v Panamě, v blízkosti řeky Mamoni v Junglewood Falls.

Místní společně s turisty zachraňovali lenochoda, který se zapletl do elektrických drátů.

Pomocí žebříku se snažil jeden z mužů dostat nahoru, aby jemně odstranil tlapky zvířete z elektrického vedení. Lenochod se ale v tu chvíli chytil žebříku a odolával všem snahám o polapení.

To už ale přispěchali ostatní záchranáři, aby pomohli žebřík stáhnout dolů i s lenochodem.

Lenochodům ubývá jejich přirozené prostředí

„Jeli jsme zrovna okolo a všimli si, že na drátech visí lenochod a nemá z nich kam přeskočit. Od místních jsme věděli, že dráty jsou pod proudem,“ popsal situaci tvůrce videa.

„S pomocí místních obyvatel a zbytku skupiny jsme zvládli lenochoda z drátů sundat. Teď už snad šplhá někde v džungli po svém oblíbeném stromě,“ dodal.

Lenochodi se i mezi stromy pohybují velmi pomalu, za den ulezou nejvíce 40 metrů. Tím si získali své jméno. A také skutečností, že spí denně 18 až 20 hodin.

V současné době je daleko více, než jejich přirození nepřátelé, jako jsou velké kočky, hadi a draví ptáci, ohrožuje masivní likvidace lesů. Při rychlé likvidaci pro lenochody přirozených biotopů nemají kam ustoupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám