Hlavní obsah

Senior chtěl navštívit papeže v Římě, skončil v německé nemocnici

ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužil spatřit papeže, tak se rozhodl, že se vydá na cestu z britského Newcastlu do Říma. To byl původní plán 81letého Luigiho Rimontiho. Moderní technologie však zapříčinily, že se senior spletl, do navigace zadal jiné město a skončil ve vesničce Rom nedaleko německého Kolína nad Rýnem. A to zdaleka nebyl všem peripetiím konec.

Foto: Profimedia.cz

Místo v Římě (Roma) se ocitl muž v Německu.

Článek

Mezi anglickým názvem italského hlavního města a malou německou vesničkou je rozdíl pouze v jednom písmenu (Roma a Rom), čehož si muž pravděpodobně nevšiml.

Penzista původem z Itálie sice cestu do Říma absolvoval již dříve, ale tentokrát si nechal od navigace „poradit“ a rozhodl se pro kratší variantu. „Místo v rušné italské metropoli, kde se chtěl setkat s papežem, skončil v ospalé vesnici o 67 obyvatelích nedaleko Kolína,“ napsal server Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Penzista skončil v nemocnici, vážnější zranění však neutrpěl.

Když muž zastavil, aby prozkoumal okolí, zapomněl zatáhnout ruční brzdu a jeho jaguar převálcoval ceduli s názvem vesnice. Muž se sice couvající vůz pokusil zastavit, ale zasáhly ho zadní dveře a důchodce skončil v nemocnici.

Žádné vážnější zranění ovšem neutrpěl. Podle Sky News se rozhodl počkat na opravu auta a poté pokračovat v cestě do Věčného města. Pravděpodobně však už nebude souhlasit s příslovím, že „všechny cesty vedou do Říma“.

Reklama

Výběr článků

Načítám