Hlavní obsah

Schwarzenegger si kvůli nařčení z harašení najal detektiva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Nový kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger hodlá vyvrátit nedávná obvinění ze sexuálního obtěžování řady žen. Celu záležitost svěřil do rukou soukromého detektiva.

Foto: Fresh Agency s.r.o

Rednex

Článek

K pokusu vyvrátit údajně lživá nařčení se rozhodl na výzvu demokratického ministra spravedlnosti Billa Lockyera, který bývalého herce upozornil, že obvinění zázrakem nezmizí.

Guvernérův kabinet je rozhořčen

Na ministrovo prohlášení znepokojivě reagoval guvernérův kabinet, který Lockyerův zásah považuje za porušování důvěrnosti. "Co se týče sexuálního harašení, která vyplula na povrch během kampaně, guvernér si již zvolil respektovaného soukromého detektiva, který nařčení vyšetří," uvedl Schwarzennegerův mluvčí Bob Stutzman. Dodal, že guvernér nyní zvažuje, zda výsledky šetření vůbec zveřejní, jak původně zamýšlel.

Ženám se omluvil

V posledních dnech volební kampaně se v deníku The Los Angeles Times objevila anonymní svědectví žen, které Arnolda obvinili ze sexuálního harašení. Tehdy herec vyjádřil lítost nad svým někdejším chováním: "Omlouvám se lidem, kterým jsem svým jednáním ublížil." Zároveň však zdůraznil, že některá obvinění se nezakládají na pravdě, ostatní jsou prý jen starou záležitostí.

Černý bod pro Arnolda

Lockyer ve čtvrtek řekl, že o těchto obviněních mluvil se Schwarzeneggerem tento týden. Schwarzenegger je podle něj celou záležitostí "velmi znepokojen... ale evidentně je přesvědčen, že ho prověrka očistí.

Lockyer ale prohlásil, že obvinění zůstanou skvrnou na Schwarzeneggerově reputaci do té doby, než nařčení nebudou objasněna.

Reklama

Související články

Schwarzenegger vede nejbohatší stát Ameriky

Čtyřiapadesát procent voličů, kteří v kalifornských volbách hlasovali pro odvolání dosavadního guvernéra Graye Davise, odstartovalo politickou kariéru...

Guvernér Schwarzenegger dal sbohem filmu

Pouhý den po svém volebním vítězství poslal Arnold Schwarzenegger fanouškům špatnou zvěst: jako kalifornský guvernér bude muset tvrdě pracovat a určitě nebude...

Schwarzenegger si dopřál honosný dům

Holywoodská hvězda filmového plátna a čerstvý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger rozšířil svůj majetek. Oficiální sídlo mu přišlo příliš těsné, proto...

Výběr článků

Načítám