Hlavní obsah

Salmě Hayekové byla krása na obtíž

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Salma Hayeková si posteskla nad svou krásou, kterou jí přitom mnohé ženy závidí. Herečka ale tvrdí, že jí půvabná tvář a dokonalá postava zejména na počátku kariéry byla na obtíž. Bránila jí totiž v získání kvalitních filmových rolích.

Foto: archiv autora

Román Jaromíra Jindry Spiklenci z lásky vydalo Nakladatelství Brána.

Článek

Ačkoli to zní absurdně, Salmin půvab byl opravdu v jejích hereckých počátcích problémem. Často pýr slýchávala, že roli nedostala, protože je příliš krásná. A to i navzdory tomu, že jejího talentu si již před lety filmoví zasvěcenci cenili.

Krásným ženám s latinskoamerickou krví tehdy byly v Hollywoodu nabízeny především role služek a prostitutek. Takové postavy však Salma ztělesňovat nechtěla.

Situace se obrátila

"Když jsem přišla do Hollywoodu, nemysleli, že vypadám jako Latinoameričanka, protože si mysleli, že Lationameričanky nejsou krásné. Teď jsme zase nejžádanější. Když jsem začínala, byly pro nás jen role služek nebo prostitutek, a oni si mysleli, že i na služku jsem příliš krásná," sdělila Hayeková.

Dnes se podle ní situace obrátila a z dříve zavrhovaných snědých krásek se stávají nejžádanější herečky. Důkazem toho je i velký zájem o její kolegyně Jennifer Lopezovou či Penélope Cruzovou, které svou snědší pletí, havraními vlasy a bujnými vnady přitahují nejen filmové tvůrce, ale jsou také výborným lákadlem pro milióny diváků.

Reklama

Související články

Salma Hayeková se tajně vdala

Hollywoodská herečka mexického původu Salma Hayeková minulý týden Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Frida nezískala. Kdo by ale také potřeboval malého...

Salma Hayeková je novou tváří Coca-Coly

Filmová kráska Salma Hayeková podepsala exkluzivní smlouvu s největším výrobcem nealkoholických nápojů na světě, společností Coca-Cola, a stala se tak její...

Výběr článků

Načítám