Hlavní obsah

S čističi oken se utrhla plošina na jedné z nejvyšších budov světa

Dramatická záchrana byla k vidění ve středu v New Yorku. Dva čističi oken pracující na mrakodrapu One World Trade Center zůstali viset na úrovni 68. patra poté, co se přetrhl kabel na jejich plošině. Vyprostit je museli hasiči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V 68. patře mrakodrapu One World Trade Center uvízli myči okenVideo: Reuters

 
Článek

Lávka s čističi oken Juanem Lopezem a Juanem Lizamou se po přetržení lana dostala do úhlu 45 stupňů. Oba byli připoutaní a čekali na záchranu. Incident se stal ve středu odpoledne, hasiči byli na místě za čtyři minuty. Oba muže vyprostili po necelých dvou hodinách, když do jednoho z oken vyřízli otvor. Prostor u budovy byl evakuován pro případ, že by na zem začalo padat sklo.

„Oba pracovníci byli převezeni do nemocnice s mírným podchlazením. Jiná zranění neměli,“ uvedl na tiskové konferenci šéf newyorských hasičů Daniel Nigro.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Architekt Gary Hansen, který mrakodrap navrhoval, byl v době zásahu náhodou na protějším chodníku. Podle tamních médií řekl, že na střeše jsou instalovány tři zvedací věže, z nichž dvě drží visuté rampy a jedna je určená právě k řešení podobných nehod, jako byla ta středeční.

Na místě bývalého Světového obchodního střediska, které se v roce 2001 zřítilo po teroristickém útoku, vznikl nový mrakodrap One World Trade Center (WTC) o 104 patrech. Měří přes 540 metrů a je nejvyšší stavbou v USA. První firmy se dovnitř začaly stěhovat zhruba před týdnem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám