Hlavní obsah

Rutinní policejní prohlídka postaršího páru se nepěkně zvrhla

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné překvapení čekalo na americké strážníky, kteří přišli zkontrolovat dva postarší manžele. Při zcela rutinní prohlídce nejenže objevili mrtvou ženu, ale také tělo jejího manžela schované v mrazáku. Korunu všemu nasadil dopis orazítkovaný právníkem, v němž se psalo, že se smrtí svého muže nemá žena nic společného, napsal server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Strážníci městečka Tooele v Utahu se přišli přesvědčit, zda jsou manželé Mathersovi v pořádku. Oba však našli mrtvé, přičemž pitva odhalila, že Paul Mathers zesnul už před nějakými deseti lety. Před svým skonem však stihl napsat dopis ověřený právníkem, že manželka s jeho smrtí nemá nic společného — podle všeho trpěl vážnou chorobou, s níž se léčil na nedaleké klinice. Podrobnosti ale policie odmítla zveřejnit.

„Pracuji zde 13 let a můžu říct, že tohle je jeden z nejbizarnějších případů. S ničím takovým jsme se ještě nesetkali,“ uvedl za policejní oddělení městečka Tooele seržant Jeremy Hansen. Vyšetřovatelé kontaktovali dotyčného právníka, jenž uvedl, že dopis, který po sobě Mathers zanechal, nečetl, ale pouze ho orazítkoval.

Pobírala manželův důchod

Policisté následně začali vyšetřovat, proč Mathersová manželovu smrt nenahlásila. Podle všeho si nechávala za svého muže vyplácet důchod pro válečné veterány, což měl být její jediný zdroj příjmů. Kdyby proto zesnutí nahlásila, o dávky by přišla. „Jeanne byla milá osoba, velmi přátelská,“ prohlásil o Mathersové soused Evan Kline.

Podle jiného z obyvatel čtvrti Jamese Kitea byl manželčin postup velmi chytrý, nicméně současně docela strašidelný. „Nechtěl bych žít v bytě se svým mrtvým manželem nebo manželkou,“ uvedl Kite pro místní tisk. „Vzhledem k tomu, co jsem zjistil, byl to zřejmě její plán, jak nepřijít o peníze,“ dodal.

Mathersová zesnula v listopadu. Podle všeho naprosto přirozenou smrtí.

Bývalého manžela sledovala jako zkušená špionka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám