Hlavní obsah

Ruský trenér jako komentátor skončil, vyslovil zakázané jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý trenér ruské fotbalové reprezentace Leonid Sluckij skončil s komentováním zápasů probíhajícího světového šampionátu na televizní stanici První kanál. Server rtvi.com napsal, že by jeho náhlý konec mohl souviset s tím, že během komentování jednoho z utkání vyřkl příjmení ruského opozičního politika Alexeje Navalného, které prezident Vladimir Putin nikdy ze zásady nevyslovuje.

Foto: Profimedia.cz

Leonid Sluckij

Článek

Posledním zápasem, který Sluckij na letošním mistrovství světa ve fotbale komentoval, byl úterní souboj mezi domácím Ruskem a Egyptem.

Při komentování nedělního zápasu mezi Německem a Mexikem v neutrálním kontextu vyslovil příjmení ruského opozičního politika Alexeje Navalného, které prezident Vladimir Putin nikdy veřejně ze zásady nevyslovuje.

O ukončení spolupráce s bývalým trenérem ruské fotbalové reprezentace informoval v úterý televizní komentátor Vasily Utkin, bližší důvody neuvedl.

Sluckij s ohledem na ukončení spolupráce s ruskou televizní stanicí uvedl, že nyní „začíná s jinou činností“.

Sluckij by se měl v nejbližší době vrhnout na trénování nizozemského klubu Vitesse Arnhem, kterému se upsal už v březnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám