Hlavní obsah

Rus se ke zlosti běžkařů projížděl po lese u Kazaně v obrněném transportéru

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžkařům a dalším výletníkům v lese nedaleko ruské Kazaně se na začátku ledna naskytl nečekaný pohled na sovětský obrněný transportér BTR-60. Zatímco si cestující v desetitunovém vozidle jízdu patřičně užívali, místní pro obrněnce příliš pochopení neměli. Transportér jim totiž poničil běžkařské tratě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Civilisté vyrazili na projížďku obrněným transportéremVideo: AP

 
Článek

Ilsur Zagidullin si pořídil staré obrněné vozidlo už před několika měsíci. Netušil však, že tím vyvolá odpor místních, kteří si začali na BTR-60 projíždějící v okolí Kazaně stěžovat. Stížností přibylo, když napadl sníh a řada běžkařů našla své oblíbené tratě v nepoužitelném stavu.

Běžkařům rovněž vadí, že jejich stížnosti Zagidullin ignoruje, ten podle serveru lokální televize Tatarstan24, naopak tvrdí, že se ničeho nedopustil a že má právo jezdit po lese stejně jako kdokoliv jiný. V rozhovoru pro televizi ovšem uvedl, že se chce s lidmi, kteří se cítí poškození, sejít a spor urovnat.

Zagidullin dle svých slov pouze toužil přinést obyvatelům trochu radosti a překvapení. V budoucnu prý hodlá za poplatek umožnit projížďku všem, kteří o to projeví zájem.

Obojživelné obrněné vozidlo BTR-60 se začalo sériově vyrábět v roce 1959. Kromě Sovětského svazu ho využívaly i některé další armády Varšavské smlouvy. Kvůli velmi slabému pancéřování (do 9 milimetrů) ho vojáci přezdívali „rakev“ a raději seděli na střeše než uvnitř. Podle serveru Russia Today se tento obrněnec dá dnes sehnat za cenu v přepočtu okolo 670 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám