Hlavní obsah

Rozvodněná Máza odnesla krávu 100 kilometrů po proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemští záchranáři v sobotu z řeky Mázy zachránili krávu, kterou rozvodněná řeka odnesla 100 kilometrů po proudu. „Překvapilo nás, že kráva takovou vzdálenost přežila,” řekl stanici Omroep Brabant mluvčí hasičů ve městě Escharen v provincii Severní Brabantsko.

Foto: Profimedia.cz

Rozvodněná Máza v Nizozemsku

Článek

Zachráněné chovné zvíře pochází z vesnice Echt na jihu Nizozemska, které společně s Německem, Belgií a dalšími zeměmi tento týden postihly ničivé bouře následované extrémními záplavami. Zubožené krávy, jež ležela u břehu v naplavených troskách, si všimli kolemjdoucí, kteří okamžitě kontaktovali hasiče.

„Nevíme, jestli zvíře unášel celou dobu proud, nebo se v některých částech dotýkalo nohama dna,” uvedl mluvčí. Krávu na místě prohlédl veterinář. Zemědělec, kterému patří, si pro ni do Escharenu přijede.

Podle stanice stejné zvíře v Máze zahlédli i pracovníci vysílací společnosti NOS ve městě Steyl, které leží napůl cesty mezi Echtem a Escharenem.

Záplavy v Německu zabily 156 lidí, tragická bilance není u konce

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám