Hlavní obsah

Záplavy v Německu zabily 156 lidí, tragická bilance není u konce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počet obětí ničivých záplav v Německu opět stoupl a to na 156, uvedlo policejní prezidium v Koblenci v neděli ráno. Nejvíce postiženou spolkovou zemí je Porýní-Falc, především okres Ahrweiler, která nově hlásí 110 mrtvých. Dalších 670 osob bylo zraněno. Tragická bilance ale není konečná, počty obětí budou s největší pravděpodobností ještě stoupat, píše server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Ahrweileru začali s odklízením škodVideo: Reuters

 
Článek

Desítky lidí se pohřešují nejen ve spolkové zemi Porýní-Falc, ale také v Severním Porýní-Vestfálsku. Na mnoha místech je přerušeno telefonní spojení, nejde tam elektřina a místa jsou stále odříznuta od světa. Tato spolková země zatím k sobotnímu večeru nahlásila 45 obětí. K těmto statistikám se přidají i nové údaje z Bavorska, kterým se přehnaly bouře s lijáky během sobotního odpoledne a noci. První informace hovoří o minimálně dvou obětech bleskových povodní, píše server týdeníku Focus.

Foto: Philipp von Ditfurth, ČTK/AP

V obcích poničených povodní začaly sanační práce

Do Porýní-Falce dnes přijede německá kancléřka Angela Merkelová. V sobotu oblasti postižené přírodní katastrofou navštívil německý prezident Frank-Walter Steinmeier.

Silné deště působí problémy také v dalších evropských zemích. Belgie hlásí zatím 27 mrtvých. V Česku si naštěstí bleskové záplavy nevyžádaly oběti na životech  ale narušily například železniční spojení s Německem. Se záplavami se potýká i sousední Rakousko.

Reklama

Výběr článků

Načítám