Hlavní obsah

Roztomilá šelma našla v parném dni úlevu v dětském bazénu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když minulou neděli zalévala na zahradě u svého domu květiny, dočkala se Regina Kellerová z americké Virginie nečekané návštěvy. Do zahradního bazénku se přišel v parném dni vykoupat medvěd. Majitelka domu neváhala a zvíře pohotově zvěčnila.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd se přišel na zahradu vykoupat. Ilustrační foto

Článek

Klidné nedělní odpoledne ve městě Fort Valley se pro majitelku domu změnilo poté, co se na zahradu připlížil medvěd baribal. Nepřišel ale ani tak kvůli hladu, jako spíš kvůli chladu. Zalíbil se mu totiž dětský bazének se studenou vodou, kam se spokojeně uložil.

Nerušeně pak odpočíval a od odpolední siesty ho neodradil ani objektiv fotoaparátu, který Kellerová pohotově použila. „Asi potřebujeme větší bazén,“ žertovala v popisku fotografie, kterou sdílela na sociální síti.

Hladoví medvědi se potulovali centrem tureckého města, obyvatelé se bojí

Koktejl

Na divoká zvířata na svém dvorku je ostatně poměrně zvyklá. Žije totiž nedaleko rezervace Elizabeth Furnace Recreation Area, kde se to zvěří jenom hemží. Medvěd je ale přece jenom o něco méně častým hostem než třeba veverka či srnka.

Žena se při setkání s medvědem v přírodě zachovala předpisově. Tedy skoro

Koktejl

Podle Kellerové, která šelmu pozorovala a fotila, se medvěd zdržel na zahradě zhruba hodinu. Z chladivého odpočinku jej vyrušila až vnoučata majitelky, která přišla na návštěvu se psy.

Medvědů černých (baribalů) žije v okolních lesech Virginie asi 6000, v celých Spojených státech se pak jejich populace odhaduje na přibližně 900 tisíc. Pro většinu obyvatel Virginie je pozorování medvědů vzácnou podívanou. I když jsou šelmy většinou plaché, počet setkání s lidmi narůstá, jak uvedl tamní odbor pro životní prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám