Hlavní obsah

Rodina našla u silnice milion dolarů v hotovosti

Novinky, tcs

Emily Schanztová se svou rodinou našla předminulou neděli u silnice dva velké pytle, o kterých se domnívala, že jsou plné odpadků. Jaké bylo její překvapení, když doma zjistila, že místo odpadků jsou pytle nacpané bankovkami.

Foto: Caroline County Sheriffs Department

Pytle nalezené u cesty byly plné peněz.

Článek

Alespoň trochu rozptýlení chtěli uprostřed pandemie zažít Schanztovi z okresu Caroline ve státě Virginie, a tak si vyrazili na výlet. Na tom by sotva bylo něco výjimečného, kdyby cestou zpět málem nepřejeli pytel, který se jen tak válel na silnici.

Na rozdíl od vozu jedoucího před nimi Schanztovi zastavili a pytel naložili na korbu svého pickupu. O kus dál našli ještě kus od silnice další, tak ho vzali také. Teprve když doma chtěli odpadky z pytlů vyhodit, zjistili, co je uvnitř.

„Byly tam menší plastové pytlíky a na nich nálepky, na kterých stálo jenom ‚hotovost‘,“ uvedla Emily Schanztová. Rodina plastové pytle neotevírala a rovnou zavolala šerifa.

Tři dělníci našli zlaté cihly za miliony. Soud musel určit, který z nich je nálezce

Koktejl

„V těch pytlích byl bezmála milion dolarů (zhruba 25 milionů korun - pozn. red.),“ uvedl zástupce šerifa Scott Moser pro CNN. Policisté zjistili, že pytle patřily americké poště, která převážela hotovost do bankovních trezorů. Kam přesně patřily a za jakých okolností se milion dolarů ocitl na silnici, nyní šerifovi muži a pošta zjišťují.

Moser měl pro rodinu jen slova chvály. „Jsem si jistý, že to muselo být těžké rozhodnutí. Přeci jen je to milion dolarů v hotovosti. Ale udělali správnou věc,“ ocenil poctivý přístup rodiny zástupce šerifa.

Reklama

Výběr článků

Načítám