Hlavní obsah

Rodiče mladíka se sňatkem se starší ženou nesouhlasili, jejich názor změnilo až věno

Říká se, že láska hory přenáší. Překážkou by tedy neměl být ani velký věkový rozdíl mezi partnery. Jiný pohled na věc však měli rodiče třiadvacetiletého muže, který se 10. ledna v čínském městě Čchiung-chaj oženil s o patnáct let starší ženou. Názor přehodnotili až po obdržení věna v podobě sportovního vozu, pozemku a tučného obnosu v celkové výši v přepočtu přes 16 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Svatba třiadvacetiletého muže s osmatřicetiletou ženou vyvolala v Číně velké pozdvižení.

Článek

Když osmatřicetiletá žena krátce po románku s mladším mužem otěhotněla, vysloužila si žádost o ruku. Rodiče třiadvacetiletého muže však se sňatkem kvůli vysokému věkovému rozdílu nesouhlasili.

Jejich názor změnila až skutečnost, že jim nastávající nevěsta, majetná podnikatelka s nemovitostmi, nabídla věno v podobě 660 tisíc čínských jüanů (přes dva milióny korun) v hotovosti, pozemku a sportovního vozu značky Ferrari.

Foto: Profimedia.cz

Žena čeká s mladíkem dítě.

Poté už svatbě nic nebránilo, a tak se v lednu mohl uskutečnit extravagantní obřad doprovázený luxusními vozy a drahými šperky.

Kontroverzní svatba vyvolala mezi lidmi obrovské pozdvižení. Řada komentujících na čínské sociální síti Weibo tvrdila, že se opět potvrdila síla peněz. Někteří však měli i jiný názor. „Kdyby si vzal osmatřicetiletý muž třiadvacetiletou ženu, nikdo by to neřešil,“ uvedl jeden z komentujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám