Hlavní obsah

Režisér Zdeněk Troška už natáčí další pohádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po dvou letech se vrací na filmovou scénu jihočeský režisér a scénárista Zdeněk Troška (54). Rozhodl se natočit další pohádku podle knižní předlohy Jana Drdy s názvem Nejkrásnější hádanka. Pohádka vznikne spojením příběhů O Matějovi a Majdalence a O princezně, která hádala až prohádala. Natáčet se už začalo v Jižních Čechách.

Článek

"Zatím nám všechno vychází tak, jak jsme si to představovali. Jen to počasí mohlo být pro natáčení trochu lepší. Jsou scény, které by se lépe točily při sluníčku, ale na druhou stranu jsme rádi, že nám zatím nepršelo," řekl režisér, který dotočil minulý týden v Újezdci u Bělče vrchol každé pohádky, svatbu.

"Nyní se chystáme natáčet v Hluboké nad Vltavou a poté se přesuneme do západních Čech," plánuje režisér.

Zdeněk Troška má po takových hitech jako byla trilogie Slunce, seno... nebo dvoudílné sérii Z pekla štěstí s výběrem herců nemalé zkušenosti. Přesto si tentokrát nebyl ihned jistý, koho by měl do své nové pohádky obsadit. A navíc se na ni kvůli nedostatku financí připravoval dva roky.   Obsazení vybrané neměl

Obsazení vybrané neměl

"Konkrétní lidi jsem vybrané neměl," řekl. "Na postavu krále jsem měl třeba vytipované tři, čtyři, pět lidí. Věděl jsem, že to všichni zahrají stejně krásně, každý sice jinak, ale všichni dobře. Nakonec roli dostal Ladislav Potměšil," vysvětluje režisér, který nakonec prozradil, že jednoho herce přece jen už vybraného měl.

"Po dlouhé době jsem se setkal s Pavlem Kikinčukem, což byl student Plánička ve filmu Slunce, seno, jahody. Byl jsem pozván do jeho divadélka Pluto, které mě nadchlo, jak svým repertoárem, tak tím, jak se tam člověk úžasně uvolní a potěší. I jeho manželka Jindřiška a všichni lidi tam u nich mě hrozně potěšili, tak jsem velkou část z nich obsadil do nové pohádky. Když jsem tenkrát Pavla viděl, věděl jsem, že tohle je hofmistr. Dělá ho skvěle. V tom představení hrál tenkrát pana domácího. Byl takový úlisný a já si říkal, to je on! Takhle by měl vypadat," prohlásil Zdeněk Troška.  

Pohádka bude v kinech počátkem roku 2008

V Nejkrásnější hádance si zahrají jak prověření herci typu Ladislava Potměšila, Miroslava Táborského nebo Taťjany Medvecké, tak nové herecké osobnosti Taťana Krchovová nebo Veronika Kubařová.

Pohádka, jejíž rozpočet je zhruba kolem 34 miliónů korun, bude uvedena do kin v únoru 2008. Vysílat by ji o rok později měla televize Nova.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám