Hlavní obsah

Reportér si podmanil internet. O dění na Ukrajině mluvil v šesti jazycích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reportér agentury AP Philip Crowther zcela odzbrojil diváky, když před několika dny informoval o dění na Ukrajině v celkem šesti jazycích. Britsko-lucemburský novinář hovořil kromě angličtiny a lucemburštiny také španělsky, portugalsky, francouzsky a německy, a to prakticky bez přízvuku.

Foto: Profimedia.cz

Novinář hovořil ve vysílání šesti jazyky (ilustrační foto).

Článek

Crowther vysvětloval pozadí napětí na Donbasu. Sestřih reportáží, v nichž hovořil šesti jazyky, zveřejnil v pondělí na svém osobním Twitteru. A video se okamžitě začalo šířit internetem.

„Sova byla natolik ohromená, že nemohla mluvit,“ okomentovala reportérův výstup společnost pro výuku jazyků Duolingo, jež jako svého maskota používá právě sovu. Obdiv přitom vyjádřilo i mnoho uživatelů na sociálních sítích, kteří ocenili novinářovu schopnost reportovat o dění hned v několika jazycích.

Sám Crowther na svých osobních webových stránkách uvádí, že se narodil v Lucembursku britskému otci a německé matce. Od mala tedy poslouchal angličtinu, němčinu i lucemburštinu, k tomu plynně ovládá i další tři zmíněné jazyky.

Od roku 2011 žije ve Washingtonu D.C. a aktuálně pracuje pro zpravodajskou agenturu Associated Press. Ve svých reportážích pokrývá zahraniční události i americkou politickou scénu a podobně. Server The Week připomíná, že v šesti jazycích informoval také při inauguraci prezidenta Joa Bidena.

Brit fotí momentky každý den ve stejný čas už deset let v kuse, přestat nehodlá

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám