Hlavní obsah

Půl roku měli na dosah stamilióny, bohatství ale ignorovali

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních zhruba sedm měsíců bylo pro manžele Andreu a Billa Gronerovy z kanadského Edmontonu hodně zvláštních. Už od konce prosince věděli, že vyhráli v loterii obří jackpot, peníze si ale nárokovali až tento týden. Chtěli si totiž vše srovnat v hlavě a ujistit se, že příval miliónů zvládnou, uvedl kanadský server CTV News.

Foto: Western Canada Lottery Corporation

Bill a Andrea Gronerovi

Článek

Losování, které manželům vyneslo 50 miliónů kanadských dolarů (zhruba 950 miliónů korun), proběhlo 20. prosince loňského roku. Sedmačtyřicetiletá Andrea Gronerová na výhru přišla o dva dny později, když tiket kontrolovala v samoobslužném skeneru v jednom obchodním centru.

Neměla u sebe zrovna své brýle, na displeji tak viděla jen hodně čísel a musela požádat prodavačku, aby jí je přečetla. Jakmile si uvědomila, k čemu právě došlo, zrušila všechny plány a jela rovnou domů, aby vše oznámila svému manželovi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Musel jsem ta čísla dvakrát zkontrolovat, abych se ujistil. Bylo těžké tomu uvěřit,“ řekl 54letý Bill Groner.

Nechtěli přijít o přátelství

Místo výpovědi v zaměstnání nebo vymýšlení, za co peníze utratí, se manželé rozhodli, že si velkou novinu nechají pro sebe. Chodili dál do práce a žili přesně tak, jak předtím, jen začali přemýšlet nad tím, jak by mohla výhra ovlivnit jejich životy.

„Hodně lidí si myslí, že by hned skončili v práci. Ale máte přátelství a vztahy s lidmi, se kterými pracujete, a je těžké je přerušit,“ řekla Andrea Gronerová.

K jackpotu a s tím spojenému zveřejnění své totožnosti se přihlásili až toto úterý. O tom, jak naloží s penězi, se moc nebavili. Jen řekli, že chtějí pomoct rodině, přátelům a něco dát i na charitu.

A nakonec došlo i na tu práci. Bill už ve svém zaměstnání operátora těžké techniky nedávno skončil, Andrea, která pracuje v energetické společnosti, se chystá odejít letos v prosinci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám