Hlavní obsah

Zítra touhle dobou budu milionářem, řekl muž. A stalo se

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Velké sebevědomí prokázal Neil Trotter z Velké Británie, když minulý pátek svému otci řekl, že druhý den ve stejnou dobu bude milionářem. Koupil si totiž los loterie EuroMillions a ačkoliv jsou šance na vítězství velmi malé, měl pocit, že zvítězí. Jeho předtucha se k překvapení všech potvrdila, vyhrál totiž závratných 108 miliónů liber (3,5 miliardy korun).

BEZ KOMENTÁŘE: Šťastlivec si pro výhru přišel i se svou partnerkouVideo: The National Lottery

 
Článek

Jednačtyřicetiletý Trotter z Coulsdonu u Londýna, který provozuje autodílnu, měl v pátek při cestě do práce zvláštní pocit. Říkal si, že by si měl vsadit, koupil si proto losy za celkem 10 liber (325 Kč), uvedl server listu The Daily Mail.

Během dne si byl víc a víc jistý a dokonce v autodílně před svými zaměstnanci a otcem prohlásil, že zítra bude milionářem. Navíc dodal, že skončí s prací.

Že se na něj usmálo štěstí a opravdu vyhrál, zjistil už v pátek večer. Začal se radovat jako šílený, ale jeho přítelkyně mu to nevěřila a jen ho okřikla. Jakmile ji donutil zkontrolovat společně s ním vítězná čísla, začala také křičet.

Otec mu také nevěřil

„Vždycky jsem si myslel, že vyhraju hodně peněz. Celý týden jsem měl dobrý pocit. V pátek večer jsem si říkal, že už by mohlo být po losování, tak jsem zkontroloval čísla. Všechna seděla. Byl jsem bílý jako stěna a nemohl jsem zůstat na místě. Pořád jsem chodil po domě, nevěděl jsem, co mám dělat,“ popsal Trotter své prvotní pocity.

Ihned poté zavolal svému otci, ten mu ale také nevěřil. Musel za ním proto ještě ten večer přijet osobně. Do postele se dostal asi ve tři ráno, ale stejně se mu nepodařilo usnout.

S přítelkyní Nicky Ottawayovou, s níž je osm let, oslavili vítězství dvěma lahvemi piva, od teď si však hodlají pořádně užívat. Trotter chce skončit s prací automechanika a plně se věnovat kariéře závodního jezdce, o kterou se v posledních letech už v rámci svých možností pokoušel.

Bohatší než Bowie

Kromě toho hodlá vyměnit i svůj Ford Focus a jako velký nadšenec do aut se už těší, až začne vybírat své vysněné sportovní auto. Na řadu samozřejmě přijde i nový dům a Britova přítelkyně, která už ve své práci podala výpověď, by se ráda více věnovala svému velkému koníčku – jízdě na koni.

Páteční jackpot je čtvrtým největším v historii britské Národní loterie. Tím rekordním je 161 miliónů liber, jež v červenci roku 2011 vyhráli manželé Weirovi. Trotter se se svými 108 milióny stal 745. nejbohatším člověkem ve Velké Británii a je bohatší než například David Bowie nebo Robbie Williams.

Reklama

Výběr článků

Načítám