Hlavní obsah

Provoz pařížské linky metra přerušila liška na kolejích

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek ráno kolem tři čtvrtě na devět byl zastaven provoz rušné linky pařížského metra číslo osm. Na tom by nebylo nic příliš neobvyklého, kdyby původcem problémů nebyla liška. I přes snahy pracovníků metra nebyl nezvaný host na kolejích dopaden a po dvou hodinách byl provoz postupně obnoven.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O neobvyklém nezvaném návštěvníkovi informovali správci linky na svém twitterovém účtu. „Dvě hodiny jsme se snažili najít specializovanou službu, která by byla schopná lišku odchytit,“ uvedl dopravní podnik RATP (Régie autonome des transports parisiens).

Kolem 10:20 hodin byl provoz v omezeném režimu obnoven. Vlaky však jezdily pomalu a strojvedoucí byli varováni, aby si na lišku dali pozor. Kolem poledne pak zaměstnanci podniku dospěli k názoru, že liška zmizela a provoz byl znovu obnoven.

Řidič si spletl podzemní garáž s vchodem do metra, jeho mercedes zůstal na schodech

Koktejl

Linka 8 je druhou nejdelší linkou pařížského metra vedoucí z jihozápadního okraje Paříže na jihovýchodní předměstí. Měří 22 kilometrů, z toho 2,8 kilometru tratě je vedeno po povrchu. Právě do tohoto úseku zavítal nezvaný čtyřnohý host.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám