Hlavní obsah

Řidič si spletl podzemní garáž s vchodem do metra, jeho mercedes zůstal na schodech

Novinky, akr
Mnichov

Velice neobvyklé parkovací místo si v neděli dopoledne vybral starší francouzský pár na výletě v Mnichově. V domnění, že zajíždí do podzemních garáží, uvízl v mercedesu na schodech vedoucích do stanice metra. Informoval o tom německý deník Münchner Merkur.

Foto: Facebook Feuerwehr München

Mercedes na schodech do metra

Článek

Pár si chtěl prohlédnout známou radniční zvonkohru na náměstí Marienplatz, hledal proto místo k parkování. Kvůli momentálně probíhající rekonstrukci není vchod do metra značený, navíc je v oněch místech snížený obrubník. Řidič tedy neomylně zamířil k tomu, o čem si myslel, že je vjezd do garáže.

Že je to vchod do metra zjistili manželé až příliš pozdě. Muž nestihl zabrzdit a s autem tak sklouzl na schodiště vedoucí k lince S na ulici Dienerstraße.

Foto: Facebook Feuerwehr München

Hasiči vytahují mercedes, se kterým ořidič omylem vjel do stanice metra.

Pár se musel spolehnout na pomoc těžké techniky, která vozidlo vyprostila. Na pomoc přispěchaly také desítky hasičů a policistů. Nikdo nebyl při incidentu zraněn.

„Žena nám nechtěla poskytnout interview, páru bylo kvůli celé situaci trapně. Muž řekl, že ho při odbočování oslnilo slunce a nestihl proto zareagovat včas,“ napsalo na svůj twitterový účet německé veřejnoprávní médium Bayerischer Rundfunk.

Reklama

Výběr článků

Načítám