Hlavní obsah

Pro těžce zraněného Muže roku se chystá veřejná sbírka

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Hradec Králové

Organizátor Muže roku David Novotný chystá veřejnou sbírku pro těžce zraněného Martina Zacha (24), kterému po skoku na lyžích do rybníku Kačák ve Vrchlabí ochrnuly horní i dolní končetiny.

Článek

"Kromě Muže roku pořádám také Sestřičku roku a další charitativní akce. Rozhodl jsem se výtěžek věnovat na Martinovi léčbu," řekl Novinkám Novotný. Protože se mu také ozývají lidé, kteří by na Martina chtěli přispět, uvažuje i o veřejné sbírce. "Léčba bude dlouhodobá a nákladná a pojišťovna platí jen základ," vysvětlil důvod svého rozhodnutí Novotný.

Rodiče Muže roku Martina Zacha mají prosperující firmu a tak se nechali slyšet, že zatím pomoc nepotřebují. "Řekli mi, že léčbu chtějí hradit za svého. Nakonec se ale rozhodli, že rádi pomohou oddělení v královehradecké nemocnici, kde Martin leží. Martin tam má tu nejlepší péči a proto bychom rádi nemocnici finančně přispěli," dodal Novotný.

Martin Zach se zranil minulou sobotu na závodech ve skocích na lyžích na rybníku Kačák ve Vrchlabí. Po skoku na mělčinu mu ochrnuly horní i dolní končetiny. Lékaři nevěří, že by ještě někdy mohl chodit.

Alespoň minimální šanci dávají horním končetinám. Martin částečně cítí ramena a lokty. Muž roku komunikuje a denně cvičí. Dochází za ním také psycholog. Koncem příštího týdne by měl být převezen do pražské motolské nemocnice. Rodiče kontaktovali specialistu na poranění míchy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám