Hlavní obsah

Policisté natankovali do 26 aut špatné palivo

CARDIFF

Skutečnost občas předčí i nejlepší vtipy o mužích zákona. Policistům ze severního Walesu se podařilo vyřadit z provozu 26 policejních aut tím, že do nich natankovali benzín místo nafty. Policisté, kteří do dieselových motorů tankovali benzín, stáli daňové poplatníky jen za minulý rok bezmála 3000 liber (asi 92 000 Kč).

Článek

Jak uvádí list Welsh Daily Post, už v roce 2006 dala policie na uzávěry palivové nádrže jasně žlutý nápis "diesel", ale ani to nepomohlo a šestadvacet policistů tankovalo špatně.

"Aby bylo možné začít tankovat, je nutné fyzicky pohnout uzávěrem. A to by mělo řidiče upozornit na typ paliva, které by měl použít," říká policejní mluvčí a dodává: "Zdá se však, že ten nápis policisty jen ještě více zmátl."

Některé policejní oddíly teď zavádějí velmi moderní, světlem aktivované přístroje, které řidičům "odříkají" předem nahranou zprávu. Ta je upozorní, že mají dieselový motor.

Britská policie tvrdí, že v posledních letech zaznamenala 386procentní nárůst počtu řidičů, kteří volají o pomoc, protože špatně natankovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám