Hlavní obsah

Policisté ignorovali loupež, protože zrovna chytali pokémony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Los Angeles minulý týden zamítl odvolání dvou policistů, kteří byli vyhozeni, protože neodpověděli na oznámení o loupeži. Místo toho se v tichosti raději věnovali lovení pokémonů ve hře Pokémon Go.

Foto: Profimedia.cz

Hra Pokémon Go se stala fenoménem (ilustrační foto)

Článek

Těžko uvěřitelný případ policistů Louise Lozana a Erica Mitchella se odehrál v roce 2017, oba muži zákona se však proti vyhazovu bránili soudně.

Jak uvedl server Vice, který o případu informoval, odvolací soud jejich případ definitivně shodil ze stolu až minulý pátek.

V dubnu roku 2017 dostala losangeleská policie oznámení o loupeži v jednom z obchodů v nákupním centru Crenshaw Mall.

Mitchell s Lozanem v byli nejblíže a dispečer je o loupeži informoval. Podle soudních dokumentů oba policisté v policejním voze chvíli řešili, zda mají oznámení přijmout a vyrazit na místo činu.

Během honičky ukradl policistům auto a dvě zbraně, našli ho v šatní skříni

Koktejl

Místo toho se však raději rozhodli ulovit vzácné pokémony v populární hře Pokémon Go, kde legendární příšerky člověk chytá na reálných místech.

„V následujících dvaceti minutách Mitchell a Lozano diskutovali o pokémonech a jezdili po různých lokacích, kde se pokémoni objevovali,“ stojí v soudním spise.

Na místo loupeže mezitím museli vyrazit jejich kolegové, kteří byli dál a na místě vraždy.

Místo lupiče chytili Snorlaxe s Togeticem

Podle spisu Mitchell ocenil chycení vzácného Snorlaxe vítězoslavným výkřikem: „Mám ho!“

Pak se stateční strážci zákona vydali ještě na souboj s pokémonem jménem Togetic. Dle zápisu to byl vyčerpávající souboj. „Ježiši, chlape. Ta věc se se mnou pere jako o život,“ křičel Mitchell. Po chycení Togetica policisté odjeli.

Ulovení vzácných pokémonů je ale příliš dlouho netěšilo. Jejich konverzace v autě byla nahrávána a posloužila jako hlavní důkaz pro jejich vyhazov. U soudu však policisté poukazovali na Skellyho precedens z roku 1975.

James Skelly byl policista, který byl vyhozen kvůli disciplinárním prohřeškům. Kalifornský Nejvyšší soud mimo jiné určil, že mu bylo odepřeno právo na spravedlivý proces před zahájením disciplinárního řízení, a policista byl přijat zpět.

Vloupal se do obchodu s oblečením, před policií předstíral, že je figurína

Koktejl

„Skutečnosti v případu Skelly ukázaly, že přestože občas vypil jeden nebo dva alkoholické nápoje během oběda, nedodržoval pracovní dobu oddělení a měl neomluvené absence, jeho chování nemělo vliv na výkon veřejné služby,“ namítl soud.

„Mitchell s Lozanem zneužívali svého postavení k tomu, aby se během služby věnovali hraní her, využívali veřejné zdroje a ignorovali své služební povinnosti v oblasti prosazování práva, čímž ohrožovali ostatní. Máloco jiného poškozuje veřejnou službu více,“ vysvětlil odvolací soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám