Hlavní obsah

Policejní želízka se vrátila po šedesáti letech zpět policii s dárkem a omluvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční balíček obdrželo policejní oddělení v Los Angeles. Byly v něm policejní pouta, sto dolarů a omluvný dopis, ve kterém se nyní čtyřiasedmdesátiletý muž omlouval za to, že před více než 60 lety využil situace a želízka ukradl.

Foto: LAPD

Policejní pouta, která muž před více než 60 lety ukradl

Článek

O neobvyklém balíčku informovala losangeleská policie ve čtvrtek na svém twitterovém účtu. „Nebyl to obyčejný dopis. Byla to životní lekce od dědečka pro své vnuky,“ uvedlo policejní oddělení.

Autorem přiloženého dopisu byl čtyřiasedmdesátiletý muž z Visty. Vysvětloval v něm, jak se k poutům dostal. Před více než šedesáti lety byl v restauraci svědkem potyčky mezi policistou a mladým výrostkem.

Během strkanice policistovi upadla pouta a muž, tehdy ještě dítě, pouta hbitě sebral. Od té doby měl pouta doma. „Pokaždé, když jsem se na ně podíval, cítil jsem trochu viny, ale nic jsem s tím za ta léta neudělal,“ svěřil se muž v dopise.

Nikdy není pozdě udělat správnou věc, připomíná policie

Vše se změnilo až s příchodem vnoučat. Oba vnuci, kterým je nyní šest a devět let si hrály s umělohmotnými policejními pouty. Dědeček na ně chtěl zapůsobit, a tak přinesl ta svoje, které policisty ukradl. Děti byly nadšené a chtěli nejdřív vědět, jak se děda k poutům dostal a posléze i proč je vlastně policistovi před desítkami let bral.

Vypůjčenou knihu vrátil muž do knihovny po 60 letech

Koktejl

„Pochopitelně jsem neměl žádné dobré vysvětlení, řekl jsem jim jenom, že to byla špatná věc a nejsem na to hrdý,“ uvedl v dopise muž. Jenže tehdy se v něm svědomí pohnulo definitivně a rozhodl se pouta vrátit.

Přiložil k nim i 100 dolarů (zhruba 2100 korun), které věnoval policejnímu oddělení. „Nikdy není pozdě udělat správnou věc,“ připomnělo policejní oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám