Hlavní obsah

Policejní potápěči našli v převráceném člunu živého kuchaře

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédie, která se odehrála v sobotu 10. října ve vodách Středozemního moře u Istanbulu, měla i šťastnou dohru. Během nehody, kdy se převrátila loď se třinácti členy na palubě, dva lidé zahynuli. Potápěčům se však podařilo objevit kuchaře, který v době nehody spal uvnitř člunu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči našli uvnitř potopené lodi živého kuchařeVideo: AP

 
Článek

Loď se podle informací turecké policie převrátila časně nad ránem. Podle jednoho z přeživších Abdullaha Çelika se loď převrátila, když se posádka pokoušela vytáhnout velmi obtěžkanou rybářskou síť.

Než stihla dorazit záchrana, dva muži z posádky bohužel utonuli. Dalších deset se podařilo zachránit, ovšem jeden byl stále pohřešován.

„Na člunu pracuju jako kuchař. Když se loď převrátila, všichni pracovali na palubě a já jsem spal dole,“ uvedl muž, kterého policie představila pouze pod jménem Kamal. „Povedlo se mi dostat k motoru, kam se už nedostala voda,“ řekl Kamal. V malé vzduchové bublině čekal vyděšený čtyři hodiny na záchranu.

Vozíčkář se vrhl do vody, aby pomohl zachránit tonoucího

Koktejl

Ta přišla v podobě policejních potápěčů. „Myslel jsem si, že tam umřu,“ dodal Kamal. „Díkybohu mě pobřežní hlídka našla a zachránila. Ovšem, když jsem se dozvěděl, že dva z mých přátel zahynuli, byl jsem velmi zarmoucen,“ popsal Kamal.

Reklama

Výběr článků

Načítám